Sinusultra

Dispozitivul SINUSULTRA este utilizat in diagnosticarea cu maximă precizie a unei rinosinuzite maxilare sau frontale intrucat acesta permite examinarea prin ultrasunete, fără durere, în condiții de siguranță și intr-o perioada scurta de timp.
Spre deosebire de metodele clasice de diagnostic a unei rinosinuzite (radiografia SAF sau examenul computer tomografic), utilizarea acestui dispozitiv ecografic, a cărui activitate se bazează pe metoda diagnosticului cu ultrasunete, nu are contraindicații. Datorită impactului negative asupra corpului, examinările radiologice nu sunt recomandate femeilor gravide și copiilor sub vârsta de trei ani.
Procedura cu ultrasunete pe care o realizeaza dispozitivul SINUS ULTRA, poate inlocui, in cazuri selectionate, efectele negative ale radiatiilor asupra corpului. Un alt avantaj al acestui procedeu il reprezinta posibilitatea unor studii multiple care permit examinari cu mare precizie a starii cavitatilor sinusale astfel incat medicul poate ajusta prompt tratamentul.

Procedura cu ultrasunetefolosită de dispozitivul SINUSULTRA este relative simplă și permite obținerea celor mai exacte rezultate. Ecografia este trimisă spre peretele din spate al unei cavități sinusale, iar ecourile reflectate sunt prezentate pe afișajul dispozitivului sub forma de grafice si diagrame pe un ecran OLED. O cavitate sanatoasa, care contine doar aer, reflecta din peretele anterior al sinusului, in timp ce o cavitate inflamata a sinusurilor, umplut cu fluid, reflecta din peretele posterior. Valul de ultrasunete de 3 MHz utilizat în dispozitivele Ultramax se propagă bine prin țesut osos și moale, dar nu prin aer.

Dispozitivele Ultramax detectează sinuzita în sinusurile maxilare și frontale.Utilizarea dispozitivelorUltramax face diagnosticarea mai exacta și reduce numirile inutile ale medicului și tratamentele antibiotice

Medicul pe baza informațiilor primite, poate evalua în mod credibil densitatea straturilor reflectante și distanța dintre ele. Datorită utilizării sinuscanului, este posibilă setarea rapidă a celui mai actual diagnostic și în consecință, prescrierea celei mai eficiente opțiuni de tratament, precum și corectarea sa în timp util. Adâncimea sunetelor disponibile pentru dispozitiv este de trei până la opt centimetri.

SINUSULTRA nu necesită pregătirea preliminară a pacientului pentru procedură, iar procesul de diagnostic nu durează mai mult de câteva minute. De asemenea, SINUSULTRA nu are nevoie de alte consumabile in afara de gelul pentru ecografie. Dispozitivul este compact, ușor de utilizat și portabil.

SINUSULTRA este destinat urmatoarelor specialtitati medicale: ORL, Medicina de familie, BMF si Pediatrie